Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

STOŁÓWKA

 KOMUNIKAT DOTYCZĄCY OPŁAT ZA ŻYWIENIE 

Informacje dotyczące płatności będą przekazywane przez intendenta drogą elektroniczną,

na adres e-mail podany
w „KARCIE ZGŁOSZENIA UCZNIA NA OBIADY DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ”.

 

Wpłaty za żywienie należy dokonywać do 10-tego dnia każdego miesiąca na nr konta:

35 1020 4391 0000 6402 0187 3264

Posiłek będzie wydany uczniowi po okazaniu Identyfikatora obiadowego,

który uczeń otrzyma po uregulowaniu przez rodzica płatności za żywienie.

W przypadku braku wpłaty posiłek nie będzie wydany.

 

 ZGŁASZANIE NIEOBECNOŚCI DZIECKA NA OBIEDZIE 

Zgłoszenie nieobecności dziecka należy dokonać telefonicznie do intendenta - tel. (017) 748 24 84,

bądź drogą elektroniczną na adres mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. do godziny 7:00.

 


jadlospis 7503

Przewidziany na dni od 17.01. do 21.01.2022 r. znajduje się →TUTAJ.

od 10.01. do 14.01.2022 r. znajduje się →TUTAJ.

od 03.01. do 07.01.2022 r. znajduje się →TUTAJ.

 


 

 PROCEDURA BEZPIECZNEGO KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI 

  1. Spożywanie posiłków przez uczniów odbywa się w systemie zmianowym, zgodnie z ustalonym harmonogramem: Harmonogram dla klas 1-3 →TUTAJHarmonogram dla klas 4-8 →TUTAJ.
  2. Uczniowie powinni spożywać posiłki w małych grupach.
  3. Podczas przechodzenia do jadalni grupy nie powinny się mijać.
  4. Nauczyciele mogą wejść z uczniami (dotyczy klas 1-3) oraz uczniowie klas 4-8 do stołówki dopiero po upewnieniu się, że:
  • poprzednia grupa wyszła ze stołówki,
  • pracownik obsługi wykonał zabiegi higieniczno-sanitarne polegające na dezynfekcji blatów stołów i poręczy krzeseł,
  • pomieszczenie zostało wywietrzone.
  1. Przed wyjściem do stołówki nauczyciel zobowiązany jest dopilnować, by uczniowie dokładnie umyli ręce wodą z mydłem, zgodnie z instrukcją poprawnego mycia rąk.
  2. Uczniowie powinni wchodzić do stołówki jeden za drugim, w bezpiecznej odległości i bez pośpiechu zajmować wyznaczone miejsca przy stołach.
  3. Po posiłek uczniowie podchodzą „gęsiego”, bez tłoczenia się przy stanowisku wydawania posiłków.
  4. Posiłki uczniom wydaje jedna osoba zaopatrzona w jednorazowe rękawiczki i maseczkę.
  5. Posiłki podawane są uczniom na talerzach umytych w temperaturze min. 600C z dodatkiem detergentu lub wyparzane.
  6. Po spożyciu posiłku przez uczniów nauczyciel (kl.1-3) informuje pracownika obsług o wyjściu grupy ze stołówki.

Pracownik obsługi dezynfekuje blaty stołów, przygotowując stołówkę na wejście kolejnej grupy.

 


 

 KARTA ZGŁOSZENIA UCZNIA NA OBIADY jest do pobrania w zakładce: "Dokumenty szkolne" (Wnioski, karty zgłoszenia, oferty pomocy) TUTAJ.